Hamilelik Döneminde Beslenme Hizmetimiz
Hamilelik döneminde sağlıklı ve dengeli beslenme hem anne hem de bebek için çok önemlidir. Bu süreçte anne hem kendi hem de bebeğinin ihtiyaç duyduğu enerji ve besin içeriğini karşılayabilmelidir.
Kişiye ve yaşam standartlarına özel olarak hazırlanan beslenme programı ile annenin gerekli enerji ve besin içeriğinin sağlaması ile birlikte doğru miktarda kilo kazanımı hedeflenmektedir.
Uzman Diyetisyen
Uzman Diyetisyen Elif Nur OKATAN
ile kilo verme hakkında bilgi almak için:
Bizi arayabilir, e-mail gönderebilir veya iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Telefon: 0552 402 84 92
E-mail: [email protected]
Hamilelik Döneminde Beslenme ile İlgili S.S.S.
Hamilelik Döneminde Ne Kadar Kilo Alınmalıdır?
Hamilelik döneminde anne adayları minimum düzeyde kilo almak isterler. Alınması gereken kilo miktarı gebeliğe başlama kilosuna göre değişmektedir. Gebeliğe normal kilolarda başlandıysa 9-12 kg, gebeliğe fazla kilolarda başlandıysa 7-8 kg, eğer ikiz bebek bekleniyorsa 17-22 kg ağırlık kazanımı normaldir.
Hamilelik Döneminde Kazanılan Ağırlıklar Vücutta Nasıl Dağılır?
Doğumda bebeğin ağırlığını 3,5 kg düşünürsek; bebek 3,5 kg, plasenta 0,5-1 kg, amniyon sıvısı 1 kg, göğüsler 0,5 kg, uterus 1 kg, anne kan hacminde artış 1,5 kg, yağ deposu 2,5 kg, artan kas dokusu ve hücre içi sıvı 2 - 3,5 kg olmak üzere toplam 12 kg’dir.
Hamilelik Döneminde Diyet Yapılır mı?
Hamilelik döneminde kilo kazanımı oldukça normaldir. Bu dönemde ilk 3 ay kilo alımına gerek yoktur. Hamileliğe fazla kilo ile başlandıysa hamileliğin ilk 3 ayında sağlıklı ve yeterli beslenerek zayıflama diyeti yapılabilir. Ancak ağır diyetlerden uzak durmak gerekir.
Hamilelik Döneminde En Çok Şikayet Edilen Durumlar Nelerdir?
Hamilelik döneminde en çok şikayet edilen durumlar kabızlık (Hamilelik dönemine meydana gelen hormonal değişiklikler kabızlığa neden olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için su tüketimi artırılmalı, posa içeriği zengin yiyeceklere (sebze-meyve) beslenmede yer verilmelidir.), ödem (Hamilelik döneminin sonlarına doğru vücutta ödem probleminin görülmesi normaldir. Bu problemin önlenmesi için su tüketimini artırmak, tuz tüketimini azaltmak ve uzun süre ayakta durmaktan kaçınmak gerekir.), bulantı (Hamilelik döneminin özellikle ilk aylarında hormonal değişikliklerin etkisiyle bulantı problemi görülebilir. Bu problemi önlemek için; az az, sık sık beslenmeli, yağlı ve baharatlı yiyeceklerin tüketiminden uzak durmak gerekir.)’dır.